-Ben şunu çok merak ediyorum da, Bin Doz Öfke parçanız nasıl ortaya çıktı? Ne düşünüyordunuz bu parçayı yazarken? Babylon kulisinde bu ismin bana çok ilham verdiğine dair sohbetimiz olmuştu sizinle. “Öfkeden delirdim” diyerek giriyorsunuz parçaya. Sizce hepimizin içinde bin doz öfke var mı? Öfkeden deliriyor muyuz?
Melis: Hepimizin içinde öfke var ama onu ne kadar kontrol edebildiğimiz kişiden kişiye göre değişiyor. O şarkıyı yazdığım zaman -adından da anlaşılacağı üzere- son derece ‘elektrikli’ bir ruh haline sahiptim ama şarkım bana o öfkeyi atlatmam konusunda yardımcı oldu. Yani kendi merhemimi kendim yaratmış oldum aslında. Şimdi konserlerde gülerek, dinleyicilerin de güldüğüne şahit olarak ve çok eğlenerek söylüyorum o şarkıyı.
-Yazmak ve müziği tek bir yerde özetleyecek olsanız bu nasıl olurdu?
Melis: Özeti yaptığım işlerde herhalde :)
-Şu sıralar kafaya taktığınız sanatçı/albüm/şarkı alabilir miyiz sizden?
Melis: Takmak demeyeyim de Fiona Apple’ın son albümü Fetch the Bolt Cutters’ı çok beğendim. Bu süreçte açıp bazı eski albümleri dinlediğim oluyor. Geçenlerde yıllar sonra Bon Jovi dinledim mesela, çok iyi geldi :) Bir de Gazete Kadıköy’e en son unutamadığımız dizi müziklerini yazdım ve o vesileyle Youtube’dan pek çok dizi müziğini tekrar dinledim. Okumak için: http://www.gazetekadikoy.com.tr/bu-sarkilar-olmasa-o-diziler-bitemezdi-makale,1738.html
-Bir parçanın ortaya çıkışı, bir konu üzerine yazı yazmanız ve röportaj soruları hazırlarken neler hissediyorsunuz? Bu süreçlerin özel anıları mutlaka oluyor. Var mıdır unutamadığınız anılarınız?
Melis: Fikirleri yazıya, şarkıya dökmek müthiş bir terapi. Yazdıklarınızla insanlara ulaşacağınızı biliyorsunuz. Yani röportaj soruları bir insana, onun cevapları da okuyucu kitlesine ulaşacak. Keza şarkılar da dinleyicilere. Dolayısıyla her an son derece özel ve unutulmaz oluyor. Genellikle şarkıları yazdığım ilk anları ve mekanları unutmam. Hepsinin anısı kafamda bir yerde saklı duruyor.

-Başlık isimlerine nasıl karar veriyorsunuz? Mesela Red Bull için “Şimdi Neredeler?” başlıklı röportaj seriniz var. Albümlerinize verdiğiniz isimlerde şarkılarınızın olmaması ve yazdığınız yazılarınıza attığınız etkileyici başlıklar gibi.
Melis: Başlık benim için epey mühim bir mesele. Başlıklar, albüm isimleri üzerine uzun uzun düşünürüm ve eninde sonunda o isim kapımı çalar, beni bulur. Albümlerimin isimleri şarkılar tamamlanmadan önce genellikle belli oluyor. Hatta Ve Ev’i şarkıların bazılarını yazmadan önce koymuştum. Dördüncü albümümün ismi için de aynı şey geçerli olacak diye ümit ediyorum.
-Albüm konusuna değinmek istiyorum da, malum birçok müzisyen şarkılarını single formatında yayınlar oldu. Albüm yapmanın zor olduğu bir dönemde geçiyorken siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Melis Danişmend’den bir 4. albüm gelir mi ilerleyen dönemlerde?
Melis: Aslında albüm yayınlamak istiyorum ama müzik sektöründe dinamiklerin çok değişmesi, dinleyici tarafında bir albümü baştan sona dinleme alışkanlığının azalması tek şarkı yayınlamayı daha cazip hale getiriyor. Yine de belli olmaz, sürprizler yapabilirim :)
-Bir konu üzerine yazı yazarken hangi zaman dilimini tercih ediyorsunuz?
Melis: Ya akşam üstü saatleri ya da gece.
-Son olarak, konserlerinizdeki atmosferinizi hepimiz çok özledik. Umuyorum bir gün tekrardan bir konserinizde buluşur, şarkılarınızla hasret gideririz. Sahne için inandığınız bir uğurunuz var mı?
Melis: Ben de en kısa sürede dinleyicilerle buluşmayı ümit ediyorum. Sahne için inandığım tek şey iyi ve rahat bir ruh haliyle oraya adım atmak. Bunun için elimden geleni yaparım. Çünkü diğer türlüsü performansınıza, ekip arkadaşlarınıza ve hatta seyirciye olumsuz şekilde yansıyor. Bunu da tercih etmiyorum.
Twitter: @melisdanismend
Instagram: @melisdanismend
0 Yorumlar